GİRDİ KONTROL
Reçel üretimi için gelen hammaddelerin kalite kontrol laboratuarında uygunluğu araştırılır. Kabul edilen hammaddeler kabul depolarına alınır.
ÖN HAZIRLAMA KAZANI
Şeker, fruktoz, ve meyve premix denilen kazanlarda 40-45 c’ye kadar ısıtılır ve ürünlerin homojen karışması sağlanır.
VAKUM KAYNATMA KAZANI
Premixte hazırlanmış ürünler bu kazana alınarak 80-85 C’de vakum altında kaynatılır. Ph ve brix değerleri uygun olacak şekilde reçel hazırlanmış olur.
DOLUM
Kaynamış olan ürünlerin istenilen gramajlarda uygun kalıplara dolumu yapılır.
KAPAK KAPAMA
Uygun kaplara doldurulmuş ürünler kapak kapatma işleminden geçirilir.
SOĞUTMA TÜNELİ
Kapakları kapanmış dolu kaplar hem vakum alması hem de kapların dışının temizlenmesi için soğutma tünelinden geçirilir.
KURUTMA
Tünelden geçirilmiş ürün dolu kaplarda kurutulur.
ETİKETLEME VE TARİHLEME
Reçeller garanti bandı, etiketleme ve tarihlemeden geçirilir.
SON ÜRÜN KONTROL
Ürünler son ürün kontrollerinden geçirildikten sonra kolilenir ve shrinkleme işlemi yapılır.